Monday, December 26, 2011

childhood.

Assalamualaikum..

Dh cuti 2 hr mcm heaven gile.. bla nk stat keje memg liat.. lg2 dgn keadaan skang.. memg menyakitkan hati.. nanti dtg tsunami plak.. perghh.. cmane la nk hdpi bnd nih.. Ak hrp sgt Allah permudahkan cara.. mcm serbut je nk g keje tiap2 hr.. rimas!

bln dpan wpon dh stat sekolah, tp tiap mggu ms ak full gile ah.. wedding. very happy kwn ms kecik ak nk kawen da.. tahniah to her (Ana). teringt lg kenangan ms kecik.. gado sume. sb umah dekt xdala lama gado.. bla dh besar ak dh merntau, kurg sket ngan dia.. kdg2 je bla balik kg ak singgh umah dia sembang2.. tup2 nak kawen dh..haish~

then, kwn U plak nk kawen. plus ada kenduri cukur jambul ank cousin ak.. yg ni paling rpt ngan aku ms kecik. smpai skang bla pandang dia, mesti teringt kejhtan ak kt dia.. dia ni cm lembut sket.. wpon ak ni suke pnjt pokok smpai pucuk, jatuh ats reban ayam sume, ak still main masak2.. ngan Ana la.. ak bengan je sb dia xnk ikt org lain g main dia tetp ikt bntot aku.. naik rimas. so, 1 hr tu ak mrh sgt, ak hentak kepala dia kat digding.. ingt lg ms tu nenek ak tgah menjahit inner sari, trus lari tarik cousin ak nih.. cousin ak ni laki.. pastu nenek ak mrhla aku.. aish! memg tensi woo klu org asek ikt bntot je.. dia laki ak pmpuan.. skang dia chef. klu ak tau dia memg suke msk, ak bia je dia ikt aku.. tp tensi gak sb suke perli ak sb dia fkr ak still boyish cm dulu n x reti msk.. eskuse me.. ak dh reti msk ok.. stkt ni xdala yg keracunan mkn mskan aku..ahahha... tp dia ni msk western je.. so, bla balik kg, dia msk memg muka terpksa je mkn bnd2 pelik tu.. tp dia msk mskan melayu agk fail so, ak menang gak la.. kan duk Malaysia nih.. bkn duk lua negara. tp sepjg ak kawan ngan mana2 lelaki masing2 suke western..tensi~ (-_-")

skang ni cousin ak ni dh ada ank. means dh jd father to a son.. im so happy.. dia ni sebaya ngan aku tp agk pasif.. ak je mcm lanun. tp akula slalu back up dia klu gado.. ceh2,, mcm hero aku ni..kahkah.. klu fkr balik btl ke ak ni mcm jantan dulu.. tp btlla, kebykn lelaki skeliling ak lembut n pasif..kehkeh.. itula namanya "positive attractive". =)

smpai skang ni pon family ak suke cite perangai ak yg boyis ms kecik. mana pokok kt kg ak xpnjt, sume dh. cume skang dh xda sume pokok tu, so xda bukti.. ak dulu pon xda la pndai nk ukir " linda the great was here" kt pokok tu..ahahah.. mgkn sb tu hati aku agk kers.. n mlt memg suke melepas. better than ak ckp blakang n sakit hati.. slain tu ada bnd yg ak xleh lupa abg ak yg penakut ms kecik.. ktrg ni beza x jauh.. dlm2 thun, lahir pon dlm bulan yg sm, n dekat2.. dia 21hb aku 24hb.. abg ak ni memg gile2 pasif.. sgt pendiam sume.. nk ktkan 1 hr tu dia nk g toilet, mak ak suh pegi.. ms tu duk bemban.. toilet ak tu bersmbung ngan pintu blakang, n bwh pintu tu berlubang utk memudhkan kemasukan serangga termasuk ular.. ms tu ada cicak mati dlm toilet, abg ak pth balik dia suh ak tman sb ada cicak mati.. ak pon jd guard ms abg ak g toilet..

lg satu ak ni ganas, dulu kusi umah rotan, lari2 kna sagat, kua drh.. abg ak dh mcm meroyan ak xpsn ada drh smpai mak ak tnjuk.. muka still xda persn, pas mak ak cuci, ak smbung terkam abg aku.. ahahah.. memg fkr baik rs ktrg ni slh waktu lahir.. mgkn ak ni lelaki dia pmpuan.. abg ak sgt teliti wat keje smpai ak kategori dia lembab. ak ni buat keje cpat tp kekemasan sume memg ke laut..

hmm.. dh melalut2..mgkn hrni hepi sket..

Ya Allah, ak berterima kasih atas rezekimu. ak bersyukur dgn hidayah yg kau berikan pada dia dan aku hrp ia akan berkekalan. Ak mohon berilah petunjuk dan hidayah pada orang yang menyesatkan dia.. Ak amat bersyukur atas perubahannya.. Amiinn...



dari,
seorang ank dan hamba-Mu.

No comments:

Post a Comment